6 stycznia 2016 Udostępnij

Pij soki by zdrowo żyć

Wyciskarka soku to takie urządzenie, które ma wiele zalet. Sok z niej przygotowany będzie dużo zdrowszy niż te propozycje, które można kupić w sklepach i lepszy niż sok z sokowirówki. Dodatkowo będzie to lepsze niż spożywanie całych owoców czy warzyw. Przede wszystkim taki sok jest lekkostrawny i nie będzie tak obciążał układu pokarmowego jak całe owoce. Oprócz tego nasz organizm będzie w stanie przyjąć z niego dużo więcej witamin i innych pozytywnych składników niż w przypadku całych owoców czy warzyw. Dlatego wydaje się, że spożywanie każdego dnia świeżo wyciśniętego przez wyciskarkę soku będzie doskonałym rozwiązaniem, by do organizmu dostarczyć ważne dla jego pracy składniki. Czym wyróżnia się wyciskarka soku?

WYRAŹNIE LEPSZA JAKOŚĆ SOKU – sok, który uda się pozyskać z wyciskarki będzie jakościowo znacząco lepszy niż inne soki. Dostajemy bowiem gęsty, mocniej esencjonalny sok, który w swoim smaku jest wyrazisty, słodki i aromatyczny. Jednocześnie nie rozwarstwi się i nie utleni zachowując swój kolor i smak. Wszystko w 100% naturalnie bez konserwantów i chemii.

WIĘCEJ WITAMIN, MINERAŁÓW I ENZYMÓW – wyciskarka pracuje dużo skuteczniej niż sokowirówka. Dzięki temu udaje się wyciągnąć dużo więcej soków z warzyw i owoców a jednocześnie nie traci się żadnych istotnych dla zdrowia składników. 

INNOWACYJNA TECHNOLOGIA WYCISKANIA SOKU – największa tajemnica to oczywiście sposób w jaki sok jest pozyskiwany. Chodzi o miażdżenie owoców a następnie ich odciśnięcie. Wszystko odbywa się przy niskich obrotach, nie ma podgrzewania soku i dlatego wszystkie naturalne składniki odżywcze są zachowane bez obaw o proces utlenienia.

MOŻESZ PRZECHOWAĆ SOK NA PÓŹNIEJ – sok z wyciskarki nadaje się do przechowywania nawet przez trzy doby, natomiast w przypadku soków z sokowirówki w ogóle nie będzie to możliwe.

DO WSZYSTKICH WARZYW, OWOCÓW I ZIÓŁ – istotną zaletą będzie także to, że w wyciskarce soku można umieścić także takie surowce, które w tradycyjnej sokowirówce nie mogą być stosowane. Dlatego technologia jej działania sprawdzi się rzeczywiście doskonale. Będzie można pozyskiwać sok ze wszystkich owoców a oprócz tego z traw i roślin. Niezależnie czy będzie chodziło o warzywa liściowe, twarde warzywa korzenne czy owoce zawsze uda się dzięki temu urządzeniu pozyskać wartościowy sok. W przypadku sokowirówki w tym zakresie jest spore ograniczenie, dlatego sprzęt zdecydowanie przegrywa z nowoczesną wyciskarką.

Tomasz Solski

Dietetyk, z doświadczenia poleca soki jako najlepszą metodę leczenia wielu dolegliwości pacjentów. Kraków