5 listopada 2020 Udostępnij

Sok arbuzowy RIND do rozbijania kamieni nerkowych i zatrzymywania infekcji układu moczowego

Większość ludzi spożywa tylko soczyste mięso wewnątrz arbuza. Jednak skórka arbuza jest całkowicie jadalna. A korzyści płynące z soku ze skórki arbuza są znakomite! Skórka arbuza jest korzystna dla Twojego organizmu na wiele sposobów. W rzeczywistości 95 procent wartości odżywczej arbuza znajduje się w jego skórce!

Sok ze skórki arbuza rozbija kamienie nerkowe i redukuje stany zapalne

Sok arbuzowy jest korzystny dla rozbijania kamieni nerkowych. Czytelnicy podzielili się ze mną o tym, jak codziennie piją jumbo szklanki soku arbuzowego, aby rozbić kamienie nerkowe, które łatwiej wyeliminować przez oddawanie moczu.

Otrzymałem tę piękną historię od czytelnika, który wyjaśnia, jak z powodzeniem wykorzystał sok ze skórki arbuza, aby wyeliminować kamienie nerkowe bez żadnego bólu!

Sok skórny z arbuza rozbija kamienie nerkowe

Jeden z czytelników podzielił się, że cierpi z powodu okropnego bólu z powodu kamieni nerkowych. Wiedział, że jest to spowodowane przez kamienie nerkowe, ponieważ miał historię tego problemu. Wcześniej szukał konwencjonalnej pomocy medycznej, aby rozbić kamienie nerkowe, ale kawałki kamienia utknęły w moczowodzie, powodując silny ból.

Kiedy przeczytał, jak skóra arbuza może pomóc w rozbiciu kamieni nerkowych, nie stracił czasu i natychmiast dostał jego żona kupić duży organiczny arbuz i miał jej sok arbuz-mięso, nasiona, skóra i wszystko. Zrobił około jednego galonu soku. Wypił sok arbuzowy w ciągu 12 godzin.

W ciągu dnia oddawał mocz wiele razy, a pod koniec dnia kładł się spać bez bólu i spał spokojnie przez całą noc.

Sok arbuzowy ze skóry zmniejsza stan zapalny

Inny czytelnik podzielił się, że sok arbuzowy przyczynił się do zmniejszenia jego skrajnego bólu. Jego własnymi słowami ....

"Przez kilka miesięcy cierpiałem z silnymi bólami pleców po lewej stronie. Myśląc, że to kolejny kamień nerkowy i po przeczytaniu, że sok arbuzowy RIND był dobry na kamienie nerkowe, podzieliłem arbuza na części, usunąłem różowy miąższ, obrałem ciemnozieloną zewnętrzną stronę melona, soczyłem białą skórkę sokowirówką o niskiej prędkości obrotowej i wypiłem go w dół. Nie był tak smaczny jak sok z czerwonego miąższu melona, ale wcale nie był zły. Właściwie to było dość orzeźwiające.

Następnego ranka bolało mnie ZERO. Zdarzało się to kilka razy, aż w końcu udałem się do mojego urologa, który po naświetleniu mojego ciała poinformował mnie, że nie mam kamienia nerkowego. Następnie udałam się do mojego kręgarza, który po pokazaniu jej gdzie był ból, położył jej palec na dokładnie tym kręgu, który powodował 'referowany' ból.

Po jednej tylko regulacji i jednym prostym zabiegu akupunkturowym, wyszłam bez problemu, podczas gdy po pierwszym przyjeździe, ledwo mogłam chodzić i miałam trudności z dojazdem do jej gabinetu.

Sok ze skórki arbuza znajduje się teraz w mojej "szafce na lekarstwa żywnościowe". Chcę się tym podzielić z każdym, kto odczuwa ból i chce uniknąć toksycznych chemicznych środków przeciwbólowych, które mogą mieć niebezpieczne skutki uboczne".

Powiązane czytanie: Jak zmniejszyć zwapnienie kamieni nerkowych za pomocą magnezu.

Co jest w skórce arbuzowej?

Spośród wszystkich owoców, arbuz ma największą ilość aminokwasów cytrylu, słowo pochodzące od citrullus, łacińskie słowo oznaczające arbuza. Związek ten znajduje się w największym stężeniu w skórce.

Według Journal of the Science of Food and Agriculture, cytryulina zawarta w skórce arbuza może zwalczać wolne rodniki i wzmacniać układ odpornościowy.

Z mojego doświadczenia wynika, że skórka zawiera składniki odżywcze, które są silne w oczyszczaniu nerek, a nawet rozbijają kamienie, co ułatwia ich eliminację.

Jak miąższ arbuza, skóra jest bogata w zmineralizowaną wodę, która pomaga nerkom przetwarzać odpady bardziej efektywnie.

Odpowiednie nawodnienie obniża ciśnienie krwi, jak również. Skórka arbuza jest również chock pełna witamin C, B6 i A, i można uzyskać dobrą ilość cynku i potasu z jedzenia tej części owocu.

Wszystkie te witaminy i minerały można znaleźć w jednej porcji skórki o łącznej ilości 50 kalorii.

Inne korzyści płynące ze spożywania skórki arbuza

Strata masy ciała

Citrulina może pomóc w utracie wagi, a błonnik znajdujący się w skórce arbuza może pomóc poczuć się pełniejszym na dłużej. Badania wykazały, że ludzie, którzy spożywają naturalną cytrulinę tracą o 30 procent więcej wagi niż ci, którzy tego nie robią.

Przeciwzapalne

Likopen w skórce arbuza może być w stanie zmniejszyć stan zapalny odpowiedzialny za ból związany z zapaleniem stawów, a folian w skórce może również zmniejszyć ryzyko zawału serca i raka jelita grubego. Ponieważ arbuz jest boskim źródłem beta-karotenu, korzystnie wpływa również na zdrowie oczu.

Afrodyzjak

Dzięki krwionośnej i pobudzającej krążenie mocy skórki arbuza picie soku może pomóc mężczyznom z lekkimi do umiarkowanych zaburzeń erekcji. Jego libido-wzmacniająca zdolność pochodzi z aminokwasów cytruliny, która jest silnie skoncentrowana w skórce.

Spróbuj sok z arbuza z RIND i dodać pół cytryny (ze skórką) do każdej szklanki jumbo soku. Pij regularnie, aby zobaczyć poprawę nie tylko swojego życia miłosnego, ale także zdrowia prostaty.

Leczenie zakażeń układu moczowo-płciowego

Właściwości moczopędne i nawilżające arbuza z jego silnymi właściwościami oczyszczającymi są korzystne dla poprawy funkcji nerek oraz w leczeniu zakażeń dróg moczowych. Przy pierwszych oznakach UTI, zacząć pić świeżo wyekstrahowany sok arbuzowy miąższ, nasiona, skórka i wszystkie objawy aż zniknie.

Jeśli masz chorobę weneryczną, picie soku arbuzowego w całości - regularnie, może być dobrym pomysłem.

Zmniejsza objawy ciążowe

Kobiety w ciąży mogą korzystać ze zdrowych skór arbuzowych. Małe porcje skórki mogą zmniejszać zgagę, a także zmniejszać obrzęki związane z ciążą. Naturalne cukry mogą nawet zmniejszyć poranną chorobę! Jeśli masz problemy ze skurczami mięśni, spróbuj zjeść odrobinę skórki arbuzowej, aby uchronić się przed przyszłymi skurczami.

Reguluje ciśnienie krwi

Ze względu na swój moczopędny charakter, picie soku arbuzowego i RIND, może pomóc w naturalnym obniżeniu wysokiego ciśnienia krwi. A jego piękno polega na tym, że nawet osoby z NISKIM ciśnieniem krwi mogą odnieść korzyści z picia tego soku, ponieważ reguluje on krążenie krwi i normalizuje ciśnienie krwi!

Korzyść ekonomiczna

Używanie każdej części arbuza przynosi korzyści nie tylko dla zdrowia. Może też rozciągnąć twoje dolary żywnościowe. Skórka arbuzowa ma taką samą konsystencję jak ogórek i może być używana do produkcji ogórków.

Jeśli masz dostęp do sokowirówki, możesz sok ze skórki zrobić z niej napój o doskonałym smaku, który walczy z uszkodzeniem komórek wolnych rodników. Upewnij się, że kupujesz tylko organiczny arbuz, i umyj zewnętrzną skórę całkowicie do soku. Jeśli masz silny mikser, możesz zrobić z niego smoothie, jak również miąższ, nasiona, skórkę i wszystko.

Tomasz Solski

Dietetyk, z doświadczenia poleca soki jako najlepszą metodę leczenia wielu dolegliwości pacjentów. Kraków